Monday, December 7, 2009

Oldies, but not so goldies

Astea sunt niste aberatii de demult. Unele au greseli de tot felul dar refuz sa le corectez.

Vine un doctor si se scarpina dupa ureche si zice:

"Cred ca ar trebui indepartata"
Un interlocutor:
"Credeti?"
D: "Pai parca nu e de acolo"
I: "Aveti dreptate"
D: "Stiu"
I: "Cineva sa vina, va rog, sa indeparteze banana de la raionul de cosmetice!"







Trei catei mancau un om. La un moment dat unul din catei ia capul omului si fuge cu el. Ceilalti doi fug dupa el. Omul se ridica si pleaca acasa. Se suie in tramvai unde se intalneste cu nevasta vecinului care avea pe cap soarele. Pe soare locuiau oamenii soarelui care gateau la lumina lumanarilor. Unul din oamenii soarelui sare atat de tare incat ajunge pe luna. Luna era pustie. Atat de pustie incat nu aveai unde sa arunci un ac. Nimeni nu misca, nimeni nu vorbea. Toti erau intr'un fel de transa cosmica. Tentaculele subtiri se intindeau la infinit unde se impreunau, formand o impletitura, impletitura purtata de fetita care vindea fier vechi. Fetita nu avea parinti. Fetita nu avea rude. Avea doar fier. Mult fier. Mult si ruginit.






So... Once upon a time... era o bucata de bauxita. si cum statea ea cuminte sub pamant un nene negru pe fata vine si o scoate la lumina. dupa lungi si dureroase procese tehnologice. a noastra bauxita ajunge i cutie de aluminiu. de fapt o cutie goala, fara suflet, fara esenta, fara sentimente. cutia era trista. ii lipsea ceva. nu stia ce, dar simtea ecoul din ea. simtea ca nu e completa. nici macar cand i'au dat culoare, nu s'a simtit mai bine. ceva trebuia facut. si s'a facut. pe neasteptate ceva urias o ridica de pe locul unde isi varsa amarul si o duse intr'un loc intunecat. i se facu frica. asta era. aici e sfarsitul drumului. s'a terminat. ecoul persista. locul incepuse sa vibreze. din ce in ce mai tare. tensiunea crestea si o data cu ea crestea si frica cutiei. incerca sa se imbarbateze, sa isi spuna ca o sa fie bine, dar ecoul din ea ii spunea ca o sa inceteze sa existe. vibratiile au incetat. ea inca traieste. lumina. lumina orbitoare. lumina peste tot. galagie, agitatie. fericire. "sunt vie". dar ecoul. ecoul... ecoul. masini imense, benzi rulante, pompe, siiiii... lichidul. daaaa... lichidul acela blond. mai frumos ca orice. care curge in valuri si... si... umple goluri. goluri de care ea vrea sa scape si o data cu aceste goluri si de ecou. daca nu ar fi fost atat de sclipitoare probabil ca ar fi devenit in acel moment. stia ca totul va fi bine. ecoul o tinea pe a lui. dar ea nu mai auzea. nu mai gandea. era ca un tantar atras de lumina mortala a unei capcane. asteapta la rand. in stange si in dreapta sunt altele ca ea. toate avand aceeasi angoasa. toate sclipesc. toate ignorand ecoul. toate radiind de fericire. ii vine randul. un furtund se apropie cu un zambet profesional de ea. ea se astepta la un fel de ritual. furtunul ii umple golul. orgasmul suprem. fericire totala. nirvana. daca ar fi avut gura ar fi tipat. asa doar s'a multumit cu un baldabac scurt. i s'a pus capac. era intreaga. era fericita. nu o interesa ca are capac. era fericita. intuneric. locul iar vibreaza. ecoul disparuse. era bine. nu ii era frica. acum parca avea suflet. de fapt chiar avea suflet. suflet de o frumusete rara. suflet blond. lumina. racoare. chiar rece si foarte multa lumina. ii placea. era in centrul atentiei. se simtea privita si dorita. ii placea la nebunie acest sentiment.
...
o saptamana a trecut. acelasi sentiment persista. nu se putea satura de el. a fost miscata. totul e rosu. ceva mai putina lumina. incepe sa transpire. e agitata. incearca sa se calmeze. a fost atinsa. nu e obsnuita cu asa ceva. ii place, dar i se pare pervers. nu stie ce sa mai creada. e confuza. deodata ramane fara capac. se sperie. parca a mica parte din sufletul ei s'a dus. de ce ea!!!!??? de ce?! simte ecoul. il aude cum rade sadic de durerea ei. ecoul devine din ce in ce mai puternic. o data cu aparitia ecoului sufletul devine din ce in ce mai slab. intrase in panica. doare. doare tare. tristetea se instaleaza. deznadejdea se instaleaza. sufletul a disparut. se simte goala. se simte moarta. s'a terminat. sau cel putin asa a crezut. ceva metalic o strapunge si o taie. pentru prima oara interiorul ei ia legatura cu exteriorul. acum s'a terminat. acum si'a dat seama seama ca ecoul avea dreptate. ar fi trebuit sa il asculte. ea era doar o simpla placere a unor barbari. aruncata, parasita intr'un colt al acestui iad rosu is da ultima suflare. intuneric. moarte. umilinta. violare. moarte.

No comments:

Post a Comment